30-годишна дама си кара нерегистрирания автомобил на село, спестила "Гражданска отговорност"

30-годишна управлявала нерегистрирано моторно превозно средство. При полицейска проверка на „Фолксваген“ между селата Рудина и Миладиново било установено, че автомобилът е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Проверката по случая се извършва в участъка в село Перперек.

 Две бързи производства са образувани в РУ-Кърджали за управление на автомобили след употреба на алкохол. На 2 юли около 16,30 часа в района на село Перперек бил проверен 38-годишен водач на товарен „Мерцедес“. Тестът за алкохол отчела 2,45 промила. Отказана била кръвна проба за анализ. Шофьорът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. В РУ-Кърджали на 3 юли е бил задържан 50-годишен, след като било установено, че шофира след употреба на алкохол, като техническото средство отчело 2,03 промила. Проверката била извършена около 15,30 часа в областния град. Водачът отказал кръвна проба за анализ=

 Трима пострадали при две от четирите пътни произшествия на територията на областта. Около 23,30 часа на 1 юли лек автомобил „Пежо“, управляван от 40-годишен, се блъснал в мантинела, след което се преобърнал по таван на пътното платно между селата Хаджийско и Бенковски. 16-годишен пътник бил транспортиран в болницата в Кърджали и настанен в Отделението по травматология. Водачът бил прегледан в Спешното приемно отделение и освободен. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт по ЗДвП. 64-годишен бил транспортиран за преглед в Спешното отделение на болницата в областния град, след като автомобилът, който управлявал се блъснал в стълб в село Джерово на 3 юли около 11,30 часа. Тестът за алкохол на водача е с отрицателен резултат. Съставен акт оп ЗДвП. Екип на пожарната служба в Подкова обезопасил колата. Само с материални щети са другите две произшествия в областния град. 49-годишен с „Мерцедес“ блъснал два паркирани автомобила и напуснал мястото на произшествието. Издирен е по-късно и му е съставен акт по ЗДвП. Вследствие на нарушена дистанция „Мерцедес“, управляван от 27-годишна, ударил намаляващ „Хюндай“, който блъснал „Тойота“ пред него. Не е констатирана употреба на алкохол. Произшествието е обработено по административен ред.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини