Арестуваха мъж, издирван в Германия за трафик на мигранти

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 60-годишен турски гражданин, обявен за международно издирване за незаконна имиграция. Тя му е наложена от Окръжен съд – Хасково вчера, съобщиха от Темида.

Мъжът е издирван от властите в Германия, където се води наказателно преследване за две престъпления, осъществени в периода: 11.03.2019 г. – 04.04.2019 г. и квалифицирани като „незаконно подпомагане на преминаването и пребиваването на емигранти в страната“.

Съдът в Хасково прие, че представената заповед за екстрадиция отговаря на всички изисквания. За деянията в Германия са предвидени наказания до 10 години затвор, но представляват престъпления и по българския наказателен кодекс.

Съдът прие, че е налице обоснованото предположение за извършено престъпление. Констатира се и опасност от укриване, както и фактът, че лицето е чужд гражданин и няма постоянна адресна регистрация в България, като освен това е напуснал държавата, в която се води наказателно преследване.

Това в своята съвкупност налага вземането на мярка за неотклонение „задържане под стража“, като гаранция за явяването му пред съда в основното производство по екстрадиция.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини