МОН търси нов директор на структурата си в Хасково за 2 400 лв. заплата

Министерството на образованието и науката обяви днес конкурс за овакантения началнически пост в регионалното си звено в Хасково.

От днес досегашният ръководител на Регионалното управление по образованието Христина Боева е в пенсия. Временно до излизане на резултатите от конкурса на поста застава Веселина Павлитова.

Излизането на педагожката Христина Боева от структурата, което беше обявено преди дни, беше съпътствано от израз на силни симпатии към нея в социалните мрежи. Десетки учители, родители, ученици и нейни колеги от управлението й изразиха благодарност и удовлетворение от съвместната работа.

Минималните изисквания в конкурса за мястото, посочени от МОН, включват: образователно-квалификационна степен „магистър“, минимален професионален опит от 5 години на ръководна длъжност в институциите от системата на предучилищното и училищното образование или опит на ръководни или експертна длъжност в администрация, свързани с предучилищното и училищното образование.

Титулярът ще бъде избран след двуразово препитване: решаване на тест, в който трябва да проличат познанията му от професионалната област на длъжността и относно администрацията, за чието управленско място кандидатства, а одобрените след този етап, ще бъдат поканени и на интервю.

Крайният срок за подаване на документите е 12-ти юли.

Обявеният минимален размер на основната заплата, определен за длъжността, е 2400 лева.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

  • 1
    Павлитова ли? Аааа............!!!!!!! Ясно тя е! На другите да го ду......чакат!
  • 2
    Ма
    Мариела Манивела
    26 -5
    23:29, 1 юли 2021
    Не търси нищо-директорката е Златевата , избрана е вече. Бързането на Минката е да изпълни обещаното че иначе ще трябва да враща.
  • 3
    Зл
    златева
    21 -18
    23:31, 1 юли 2021
    На Боева всички и благодариха защото е човек. Достойна жена. Сега всички да треперят че тази вещица която се задава си е е.... майката.
  • 4
    Ве
    вещ
    22 -1
    06:15, 2 юли 2021
    Вещица е една друга дирЕкторка в едно училище - всеизвестна със злия си нрав и агресията, с всекидневните крясъци и хиперактивността си! Тази горната З я нагласи на поста, после се скараха, сега как ще мелят брашно !
  • 5
    Ва
    Васил Левски
    17 0
    07:15, 2 юли 2021
    О, майко моя , родино мила!
  • 6
    Же
    Жеко
    13 0
    11:20, 2 юли 2021
    Гледам табелите на снимката...надписите на български и английски...защо? Още повече в Хасково защо? Всеки надпис има предназначение, в случая английският за кого е предназначен???? Официален втори език ли е като в Индия??
    • Вс
      Все пак по-добре английски.
      3 -3
      12:44, 2 юли 2021
      Отколкото на езика на югоизточната ни съседка.
  • 7
    Же
    Жеко1
    7 -3
    12:43, 2 юли 2021
    Жеко: Ти на турски ли искаш да го напишат?!
    В страна от ЕС си. РУО е институция.
    Ако 2021г., Жеко незнае и дума английски - ходи си на село!
  • 8
    Фр
    Франсоа Макроне
    10 0
    14:28, 2 юли 2021
    Англоговорящият вие колко думи знаете на английски? И....достатъчно ли знаете за да не сте в Хасково или в селата? Англичаните размитат за нас ако не го знаете, чакат ни с отворени врата! Тук се коментира за шеф на РУО, а не нещо друго. Нека има нов шеф но не такъв, който ще отмъщава на старият, а такъв, който е независим и ще управлява достойно, а не с мъст! За последното май сме по-добре не с английския но и с китайския който е на първо място в света като разговорим! Китай в Европа ли беше?
  • 9
    Да
    ДА ДА!
    8 0
    14:57, 2 юли 2021
    Гледаме коментарите и виждаме че РУО Хасково е голяма институция! БРАВО! Все така да ви хвалят! Явно хасковлии не пасат трева!
  • 10
    Да
    Дано...
    11 0
    16:11, 2 юли 2021
    Дано поне сега да започнат да се обявяват свободните позиции в училищата на сайта на ruo-haskovo.bg, както в другите градове като Стара Загора и Пловдив. Защото много често виждам свободни работни позиции в училища, не в сайта на ruo-haskovo, а в Haskovo.net например или в бюрото по труда... Да ги стегнете малко тия директори, голяма бащиния - голямо чудо.
    • На
      НАИСТИНА ДАНО
      12 -2
      16:16, 3 юли 2021
      Защото директорките си въобразиха, че училището е от чеиза на таткото им. Защитени, окрилени и овластени от Христинка, същите си позволиха много- да моделират отрицателни нагласи срещу колеги, да отричат постигнати резултати, раята да е с тях и да им ръкопляска. Как спите бе, как ядете хляб бе, недоноси и инфантили. Да ви това...на дипломите, образованието и номерата на кръщелните свидетелства.Сега треперете, да знаете, че има защо. Ще лъснат всичките ви мръсотии. Закрилницата ви я няма, чопли семки, пък къде и пъски
  • 11
    Бо
    Бостан
    7 0
    17:13, 3 юли 2021
    Пък къде яде и карпузи
  • 12
    Ха
    Ханъм шалваръ
    4 -5
    17:15, 3 юли 2021
    Направете Байрямали от Ангеле войвода шеф!
  • 13
    Ха
    Хай чистит'у
    2 0
    15:20, 5 юли 2021
    Нов шеф
  • 14
    Ас
    Асково
    2 0
    00:15, 18 авг 2021
    Много злоба игри и схеми бепавлитова дружкатаЗлатева и областнатауправа ще оправят образованието новия модел сас старите мутри честито барзайте че нямате време какво ли още ще родят и от БСП?
Последни новини