Областният управител сезира институциите за проблемите с ул. „Акация“ и блок 42 в „Орфей“

Областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов сезира кмета на община Хасково Станислав Дечев, управителя на ВиК-Хасково инж. Тодор Марков, директора на РИОСВ-Хасково инж. Тонка Атанасова и директора на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова за откъснатата част от улица „Акация“ № 3, където от спукана магистрална канализация се стичат отпадъчни води с дебит на река, преминаващи през дворовете на живущите, както и за нерегламентираното сметище на блок № 42 в кв. „Орфей“. Това съобщиха от държавното ведомство.

Настоящото уведомление на институциите е с цел компетентните органи да предприемат незабавни мерки за ремонт на канализационната мрежа, да бъде почистен и обезопасен участъка от улица „Акация“ № 3, както и пространството зад блок № 42 в кв. „Орфей“.

Сигнали за възникнали аварии са постъпили в Областна администрация-Хасково, което наложи извършването на проверка на място от областния управител на област Хасково инж. Минко Ангелов и заместник областния управител Мартин Узунов. Живущите настояват проблемните участъци да се изчистят и да бъдат налагани глоби на нарушителите.

Наводнените мазета създават опасност за срутването и подкопаването на блоковата конструкция, а замърсената вода и отпадъците са реалната опасност за здравето на хората. Поради тази причина исканията на хората са веднага да се предприемат необходимите мерки от отговорните институции.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ор
    Орфейски ....!
    11 -12
    19:09, 30 юни 2021
    Обаче блоковете санирани на фона на мизерията избиратори хората на ГЕРБ!
  • 2
    Ба
    бат Танас
    17 -5
    19:11, 30 юни 2021
    Я каква хубава тревичка има и съмишлениците му от "мутри вън и после вътре" да му изпънат една палатка за да си припомни ланските протести и да преспи една нощ сред градската природа и чуждоезична реч и яки децибели и маанета от хасковските етно латиноси.
  • 3
    На
    Наблюдател
    21 -5
    19:23, 30 юни 2021
    Областния управител знае ли какво трябва да работи
    • Те
      Терпенлията
      12 -11
      23:29, 30 юни 2021
      А президента знае ли на кое небе се намира?
  • 4
    Ба
    Балу
    16 -8
    00:55, 1 юли 2021
    Минко, аз искам да знам, какви са сметките за ток в областна администрация. Паднаха ли след като ти дойде на власт.? Знаем, че си специалист по токовете. А там дето са ти казали да се снимаш и да ходиш, толкова си смешен си,че няма по-зле накъде. Узунов и той от боклуци ли се сеща, че и той там. Мъка, мъка ,мъка.
  • 5
    12
    1234
    3 -1
    08:34, 2 юли 2021
    Попитайте как се опитват да съществуват съседите на 42 блок. Възрастните хора, които едва се движат до магазин биват замервани с камъни. НАРКОМАНИИ, ИГЛИ. Изхождане във входа на блоковете.
    Това е най-малкия проблем. Но за съжаление хората, които работят и си плащат и ток и вода и данъци не могат да си отворят и прозорците за глъка чист въздух, не могат да си отворят и устата, защото после няма да има прозорец.
Последни новини