Турция възнамерява да създаде собствен механизъм за киберсигурност, заяви Ердоган

Турция има намерение да създаде свой механизъм за киберсигурност, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от турските медии.

Ердоган говори на церемонията по пускането в експлоатация на турския комуникационен спътник Turksat 5А, който бе изстрелян в орбита по-рано тази година от Флорида, САЩ. Церемонията по пускането му в експлоатация се състои в базата на компанията Тюрксат в Гьолбашъ, окръг Анкара. На събитието присъства и министърът на транспорта и инфраструктурата Адил Караисмаилоглу.

Светът навлиза в нова епоха, която се нарича епоха на цифровите технологии. Предприемаме стъпки, за да можем колкото е възможно по-скоро да пренесем страната ни на върха на глобалната система за ценности, която донесе цифровизацията. Скоро ще представим нашата стратегическа работа, която ще ни позволи да се развиваме в областта на изкуствения интелект, каза Ердоган.

Той изтъкна, че Турция има намерение да създаде стабилен механизъм в областта на киберзащитата. Президентът не предостави обаче повече подробности за проекта.

Ердоган твърди, че в скоро време Анкара възнамерява да пусне в експлоатация и комуникационния спътник Turksat B

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини