Представяне на книгата „Столетниците” на Мира Добрева в Смолян

На 30 юни (сряда) 2021 г. от 17,30 ч. в Регионална библиотека „Николай Вранчев“ – Смолян ще бъде представена книгата „Столетниците – благословия или орисия“ от Мира Добрева. 
 
Мира Добрева е позната като журналист и телевизионен водещ на десетки политически, икономически и социални събития. 
„Столетниците – благословия или орисия“ е сборник от документални разкази от рубриката „Столетниците на България“, излъчван вече в продължение на 10 години по БНТ като част от предаването „Отблизо с Мира“. 
Журналистката превръща едно телевизионно начинание в един от най-успешните си проекти. Признава, че подборът кои истории да бъдат включени в книгата никак не е бил лек, но водещо за нея е да представи на читателите разнообразието в нагласите на всички тях какво е да си дълголетник.
„...Столетниците са омайни, мъдри хора. Някои изумяват с бистър ум, ясна памет и красноречие, други са мълчаливи и умислени. Едни са весели, въпреки тежестта на годините, други са прегъбрени от тях. Някои са младолики, други – с набраздени от времето лица. Но всички, за които ще прочетете, са специални.
Столетниците са изключителни хора.
Друговремци. Останали още малко на тази земя, сякаш за да я направят по-добра…”
 
Входът за събитието е свободен. 
Книгата може да бъде закупена на място по време на представянето с възможност за получаване на личен автограф от автора. 
Събитието ще се проведе при спазване на всички противоемидемични мерки.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини