46 тежки катастрофи в Хасковско за тримесечие, ръст на жертвите

7 души са загинали в тежки пътнотранспортни произшествия в Хасковска област за периода от 1.04 до 15.06.2021 г. За сравнение със същия период на миналата година се наблюдава увеличение. Тогава 4 души са загинали в тежки пътнотранспортни произшествия. Това съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ Димо Чобанов на проведеното днес планово заседание на Областната комисия по безопасност на движение по пътищата на област Хасково. То беше свикано от областния управител на Хасково инж. Минко Ангелов, съобщиха от държавното ведомство. На него присъстваха ръководството на Областната дирекция на МВР-Хасково, Областното пътно управление-Хасково, представители на общините и други компетентни институции.

За второто тримесечие на годината са станали 20 тежки пътнотранспортни произшествия в община Хасково, а в община Димитровград – 8, стана ясно на заседанието днес от изнесения доклад на сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР-Хасково. В Свиленград за периода има 7 пътнотранспортни произшествия, в Любимец - 4, а в Тополовград, Симеоновград и Минерални бани по 2. В Стамболово е станало едно тежко пътнотранспортно произшествие.

На заседанието бе засегнат въпросът за засиления трафик на тежкотоварни автомобили през село Сива река. Сигналът е получен от кметския наместник Лозко Димов, който посочва, че пътят през Любимец е затворен за тежкотоварни автомобили и това налага преминаването им през селото. Според жителите трябва да се извърши изграждане на технически неравности и пешеходни пътеки. От община Свиленград казаха, че са запознати с проблема и потвърдиха, че пътят наистина е в окаяно състояние и на много места е компрометиран. Според представители на администрацията изграждането на пешеходни пътеки няма да реши въпроса, а трябва да се помисли за друг обходен път, който да не преминава през територията на селото.

От ОПУ-Хасково обясниха, че Община Любимец има проект за изграждане на околовръстен път. Надлезът над жп линията е изграден през 2015-а и трябва да се изгради 3-километрово трасе, което ще реши проблема с тежкотоварния трафик, който преминава през село Сива река. Във връзка със забавеното изграждане на околовръстния път има сигнали от частни компании, чиято производствена дейност е възпрепятствана.

Служители на Районно управление-Свиленград са подали сигнал за път I-8, където на моста над река Марица констатирали, че фугите между секциите на съоръжението са разбити, стърчат метални части и болтове, което създава предпоставка за пътнотранспортни произшествия. От ОПУ-Хасково информираха, че участъкът е обследван и наистина има разрушени фуги и уточниха, че имат споразумителен протокол с община Свиленград за съвместно финансиране. Областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов се ангажира да разговаря с общинската администрация в Свиленград, за да бъде решен в най-кратки срокове проблемът.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ра
    Радю
    6 -2
    17:06, 17 юни 2021
    Бойко е виновен !
    • Ру
      румен
      4 -8
      18:15, 17 юни 2021
      Минко, не пиши коментари, виж си жичките Виж коментара
  • 2
    11
    112
    6 0
    19:58, 17 юни 2021
    Не знаем кой е виновен но за жалост положението не е никак розово , на всеки може да се случи!
  • 3
    Фо
    Фотографи
    0 0
    09:29, 18 юни 2021
    Те куките станаха снимкаджии. Какво ми се крие в храста. Излез покажи се ,че те има ,да намалят скоростта хората. Със снимки няма да намалят катастрофите. Повече ВИДИМО присъствие трябва.
  • 4
    На
    наблюдаващ прокурор
    1 0
    12:33, 18 юни 2021
    полицая със тъмните очила е най готения във полицията достоен си г н К о л е в такива като теб отдел кадри трябва да назначава .
Последни новини