Пожарът в „Неохим“ локализиран, кметът Димов благодари на огнеборците

Кметът на Димитровград Иво Димов съобщи, че големия пожар в една от административните сгради на завода за производство на изкуствени торове “Неохим“, който лумна тази сутрин, вече е локализиран напълно.

Градоначалникът беше на мястото на инцидента и наблюдава как се развива ситуацията отблизо. Торовият гигант край Димитровград е с особен статут и е сред обектите, включени в Общинския план за действие за защита на населението при бедствия и аварии.

„Пожарът вече е локализиран и няма опасност за населението и работещите в завода. В потушаването му се включиха огнеборци от димитровградската пожарна, пожарни екипи от Хасково, Харманли, Симеоновград , Чирпан и Стара Загора.“, съобщи Иво Димов във Фейсбук профила си.

Огънят, лумнал в столовата на завода около 9.30 часа, причини имуществени щети, но хората, които са били на работа в момента в сградата са евакуирани навреме. „Няма опасност за тях, както и за производствените мощности.“, съобщава Иво Димов.

Градоначалникът благодари в социалната мрежа и на всички огнеборци, положили усилия за овладяване на огъня.

„Благодаря на всички огнеборци, които през последните няколко часа се включиха в потушаването на пожара в административната сграда на „Неохим”!“

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ми
    Минкос джандармос
    1 0
    23:35, 16 юни 2021
    Че ти каква работа имаш там бе ,тва да не са складовете ти или чейнч бюрото на пазара че се кахъриш толкова.Има си собственик да се оправя той.
    • Да
      Даньо Корена
      0 0
      20:20, 17 юни 2021
      Къче, градоначалник е, нормално да е там, винаги при извънредна ситуация с висока степен на обществена опасност, местния градоначалник трябва да е на мястото на инцидента
Последни новини