13 °C

Ваксинирането е доброволно, МТ само го насърчава

От Министерството на туризма излязоха с позиция относно появили се тълкувания за инициативата да се поставят издаваните от министерството на здравеопазването стикери "100% ваксинирани" върху туристически обекти, като хотели и ресторанти.

От министерството уточняват, че ваксинирането е напълно доброволен процес и никога пред работодателите в бизнеса не е било поставяно изискване или условието задължително да ваксинират своя персонал, както и да оказват натиск от всякакъв характер в тази посока.

В същото време, Министерството на туризма насърчава усилията на всички представители на туристическия бизнес, които подхождат с грижа за здравето на своя персонал и на своите клиенти, които ползват туристическа услуга, за да подсигурят безопасна ваканция и да утвърдят името на България като сигурна дестинация. От Министерството припомнят, че при избора си на дестинация туристите вземат под внимание два показателя - ниво на заболеваемостта и ниво на ваксинирани в страната.

В позицията си отбелязват, че продължават солидарно да подкрепят усилията на Министерството на здравеопазването, ясно и последователно, следвайки политиката на България и кабинета, както и утвърждавайки световните практики в стремежа да бъде сложен край на пандемията с COVID-19.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    На
    Наблюдател
    0 0
    14:12, 14 юни 2021
    Защо не направят същия подход както в Русия за ваксинирането? А в Русия има седмична томбола за всеки ваксиниран с награди 3 леки автомобила и предметни и парични награди.
  • 2
    Ве
    Венци
    1 0
    16:47, 14 юни 2021
    Да, ама това ако направят в България - само ц***** ще се вържат на въдицата - те са подкупно племе. Не казвам че не стават - просто някои ниски страсти и желания са в кръвта им. Нали произхождат от майка Индия - човек като гледа индийски сериал и разбира за какво става въпрос ! Доколкото четох някъде руснаците масово отказват да се ваксинират. Ако гледаш ОРТ - там се твърди точно обратното. Но все пак руското правителство също слугува на СЗО. Лукашенко е диктатор, но излезе пич - твърди че не вярва на Запада. И аз след случката от м. г. - тотално вече не вярвам на западните страни - бивши колониални страни да си съсипят икономиките за едното нищо. Католическо-протестантска цивилизация - още от 11 век измениха на истинската Христова вяра, а сега измениха на себе си. Тези страни и народи са най-големите изменници на истината. За другите нехристиянски страни не мога да кажа същото. А и повечето долни секти идват от Запад, от САЩ. Марксизма - мръсната червена чума също е измислена на Запад - в Германия. Той беше привнесен на изток чрез Ленин, който вече е напълно доказано че е бил германски агент. А Китай е още под червеното знаме - творение на същите тези, дето сега са управлявани от Меркел, която също е червен боклук. Шефът на СЗО е от бивша социалистическа Етиопия. Ковид-кризата е предизвикана само от червени боклуци. Това е световен комунистически заговор в коалиция с масони и с евреи като Бил Гейтс. Ограничаването на свободата е комунистически принцип. И нео-либерализма е крайно-лява идеология. Зелените активисти и те са крайно-леви боклуци. Всички изброени ги мразя жестоко, и чакам да бъдат осъдени на смърт, мръсна червена и масонска сган !
  • 3
    Ве
    Венци
    0 0
    17:56, 14 юни 2021
    Защо изтрихте коментара ми - не желая такава България - с цензура. Значи не уважавате БАН? Постъпвате като Фейсбук - проявявате просташки западен либерализъм. Все едно нищо не съм ви написал - аз пиша аргументирано - аз съм против политическата коректност - и винаги ще бъда против нея - защото тя е враг на свободата на словото. България никога няма да стане като либералния Запад. В Дир бг цял ден писах и повечето ми коментари стоят - а вашият сайт си мисли, че се намираме в Германия, не в България. ц***** е утвърдена дума в българския език, и е поне 200-годишна, колкото и да не ви харесва това. На Запад говорят, че цензура има в Русия - а те какво правят?!
    • Ве
      Венци
      0 0
      17:59, 14 юни 2021
      Вървете на майната си с тази вашата цензура - много сте тъпи да правите цензура на думи, които ги има в справочниците. Ако сте родители на какво ще научите децата си - без да проверяват нещо, когато им се каже да проявяват неоснователен темерутски инат копиран от Западните страни?!
  • 4
    Ве
    Венци
    1 0
    18:01, 14 юни 2021
    Хасково. нет, вие сте отвратителни.
  • 5
    Ве
    Венци
    1 0
    18:03, 14 юни 2021
    Ц и г а н и н - ром
Последни новини