Задържаха двама свиленградчани за трафик на 29 мигранти

    Криминалисти задържаха двама мъже за подпомагане на 29 чужди граждани да преминат незаконно през страната, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

    Полицаи от Районното управление в Свиленград и ОД на МВР – Хасково, на 4-и, са извършили проверка на товарен автомобил Фиат Дукато, управляван от 30-годишния свиленградчанин Н.С. В колата се намирал и 25-годишният му съгражданин Ф.М. Установено е, че в автомобила пътували 29 мъже от Иран и Ирак.

    По-рано същия ден, чужденците влезли в България от Гърция, в землището на село Мезек. Продължили да се движат пеша няколко часа и стигнали гориста местност, където изчакали идването на товарния автомобил, в който се намирали свиленградчаните.

    Чужденците се качили в колата. Обвиняемите трябвало да ги закарат до София, като за целта щели да получат възнаграждение. Чуждите граждани са настанени в миграционен център.

    Районна прокуратура-Хасково ги привлече като обвиняеми за това, че в съучастие като извършители, с цел да набавят за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнали 29 чужди граждани да преминат през страната в нарушение на закона, осигурявайки им транспорт. Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини