Областният управител Ангел Стоев проведе среща със 17 РИК

Организацията на изборите на 11 юни обсъдиха днес ръководството на Областна администрация Пловдив и РИК-17.

На срещата бяха разгледани указанията на Министерски съвет, които засягат конкретни ангажименти на областната управа и РИК.

„Вече е направена необходимата организация за осигуряването на две помещения в Международния панаир, печати с уникален знак, пликове, копирни устройства, кутии за отрязъците, чували, формуляри, отличителни знаци за членовете на СИК.

Транспортирането на членовете на РИК до ЦИК също е задача на областна администрация и нямаме проблем с това“ – увери областният управител Ангел Стоев.

Той допълни, че 292 391 избиратели от областта ще гласуват в 522 секции.

443 са обезпечени с машинно гласуване, в 79 – на хартия, тъй като избирателите са под 300 души.

Осигурени са 294 000 бюлетини. 

Членовете на РИК-17 поставиха идентични проблеми като тези от 16 РИК, свързани основно с комуникация между отделните институции и логистиката по отношение на машините. Те предложиха да бъде направена среща с доставчика на устройствата за гласуване – фирма „Сиела Норма“.

Отново бяха повдигнати въпросите за осигуряване на минерална вода и щандове за храна и топли напитки, както и за обезпечаване с камери на всички избирателни помещения и на палатите, в които ще се приемат протоколите.

Ангел Стоев вече е поставил въпроса за видеонабюдението пред Министерски съвет, а от Панаира е поискал обследване на ел. захранването.

Ще се иска съдействие от БЧК за оказване на първа помощ в палатите, ако се наложи. Той напомни, че всички членове на СИК и на РИК, които желаят, могат да се ваксинират в РЗИ.

Областният управител съобщи, че кани на кръгла маса представители на всички регистрирани политически партии и коалиции за предстоящите парламентарни избори от област Пловдив.

Целта е да бъдат обсъдени евентуални проблеми, свързани с организирането и провеждането на свободни избори и гарантиране на тяхната честност.

Срещата е насрочена за 09.06.2021 г., сряда, от 14:00 часа, в конферентната зала на Областна администрация.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини