Маскирани опитаха да ограбят 1 млн. лева от пощата във Видин

Неуспешен опит за грабеж в пощата във Видин. Маскирани мъже са влезли в сградата през нощта, вързали охранителя, след което нахлули и в трезора. Там се опитали да разбият помещението, но не успели. От прокуратурата във Видин обявиха, че в трезора е имало около 1 милион лева, предназначени за изплащане на пенсиите в града. Полицията във Видин издирва нападателите.

Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров заяви, че няма да допусне забавяне на изплащането на пенсиите във Видин и графиците за получаване на средствата ще бъдат спазени след неуспешния опит за обир на пощенска станция в града.

"Разпоредил съм проверка на случая", добави още министър Тодоров.

Полицията работи по всички версии, включително и за вътрешна информация къде са били парите.

Не само един човек е охранявал 1 млн. лв., заяви шефът на отдел "Сигурност" в "Български пощи" Денчо Белев по NOVA.  Според него не било вярно твърдението на прокуратурата, че има крайна безотговорност. Денчо Белев обясни, че имало няколко слоя на защита, но той не влезе в конкретика. Системата била направена така, че да не се допуска до касовото помещение.

Денчо Белев добави, че не само откритият вързан охранител е пазел парите, но не посочи колко са пазили огромната сума.

"Български пощи" започват днес в 8 ч. изплащането на пенсиите във Видин, където бе направен опит за въоръжен грабеж на 1 млн. лв.

Ужасяваща безотговорност на "Български пощи" нарече прокуратурата охраната, а от фирмата контрираха, че благодарение на двойната защита обирът не е осъществен.

Извършителите още не са открити.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини