"Александровска болница" ще има ново ръководство

Ръководството на "Александровска болница" ще бъде сменено. Това заяви в "Денят започва" заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров.

В "Александровска болница" проблемът е как съветът на директорите е разпределян средствата без участието на един от членовете. Това е нарушение на договора за управление, те не могат да заседават по подобен начин, уточни заместник-министърът.

Финансовото състояние от 7 години се влошава, натрупаната загуба почти е достигнала размера на капитала. Трупат се по 5-6 млн. дългове на година от 2013 г.

По повод проверките в болница "Лозенец" д-р Петров заяви, че НЗОК е констатирала множество пациенти с една и съща диагноза в обхвата на съдовата хирургия. Това практически са били амбулаторни пациенти, които са отчетени по клинични пътеки.

Възстановени са голяма част от средствата, разговаряно е с ръководството на болницата. Те са споделили, че вероятно става въпрос на грешка, но заместник-министърът заяви, че има съмнения това да е вярно. Министерството ще провери такива сигнали и в други болници.

По думите му по отношение на твърденията за трансплантацията на висш държавен служител само министър-председателят и министърът на здравеопазването са можели да наредят подобно нещо.

Ваксините, които са излишни, вероятно ще бъдат дарени на съседни държави или ще се продадат. На първо време става въпрос за около 150 000 ваксини на "Астра Зенека".

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини