Радослав Янков се възстановява след операцията с разходки край Чепеларе

Най-добрият ни сноубордист Радослав Янков, се възстановява от операция на дискова херния с разходки в гората край Чепеларе. Световноизвестният родопчанин претърпя преди две седмици операция на кръста в клиника в Германия.

"Имам проблеми с кръста от доста време. От началото на сезона имах болки, опитвахме се да избегнем по-сериозни манипулации с физиотерапевта, но в крайна сметка единственото решение беше операция. Кръстът ми е претоварен от сериозното натоварване от спорта", каза 31-годишният Радо. Той се прибрал в Чепеларе на петия ден след операцията и оттогава полека се възстановява с малки натоварвания, разходки и леки физически упражнения. "Сега се чувствам добре, надявам се след около месец и половина, когато ми позволят да се натоварвам повече, да нямам проблеми", казва Радо.

Той е надъхан да се готви сериозно за състезанията за предстоящия зимен сезон, както и за олимпиадата през февруари 2022 г. в Пекин. "За съжаление ще ми отнеме време за възстановяване, но нямаше как без операция да се подобри изобщо качеството ми на живот", каза Радо. Хиляди му изпращат поздрави и подкрепа в социалните мрежи. "Колко било хубаво да се разхождаш сред природата! Благодаря на всички за искрените пожелания и подкрепа!", пише Радо в профила си.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини