Гърция отваря врати за туристи от 14 май, премахва ограниченията за движение

Властите в Гърция обявиха отварянето на страната за туристи от утре – 14 май, както и облекчаване на вътрешните ограничителни мерки срещу коронавируса.

По информация на посолството ни в Атина от утре вечерният час в Гърция се намалява, като ще започва в 00:30 ч., вместо в 23:00 ч. Системата с есемеси за напускане на дома се премахва, разрешава се отново движението от област в област.

Също от петък системата за пазаруване с "кликни и вземи" и "кликни и пазарувай" се отменя. Tърговията се връща към нормален режим на работа с един купувач на 25 квадратни метра.

От 14 май тези, които искат да пътуват от и до островите (с изключение на островите Лефкада, Саламина и Евия) по море или по въздух, е необходимо при резервиране на билета си да притежават сертификат за ваксинация (14 дни след втората доза), негативен резултат от PCR тест, извършен до 72 часа преди пътуването или негативен резултат от бърз тест, извършен до 24 часа преди пътуването. Контролът ще се извършва от авиокомпаниите и компаниите за фериботни билети.  Всички местни и чуждестранни пътници на възраст над 5 години ще бъдат задължени да спазват тези условия.

Коментари в сайта

Последни новини