Кърджали отбеляза Деня на Победата, „Безсмертния полк” се поклони пред паметника на Руския войн

Изображение 1 от 6

    Кърджали отбеляза Деня на Победата.Десетки граждани,включително и участниците в инициативата „Безсмертний полк” се стекоха пред Паметника на Руския войн за изразят признателността си към саможертвата на съветските воини. Първокласничката от СУ”Васил Левски”-Крумовград Виктория Владимирова изпя песен посветена на тази паметна дата. Тя призова възрастните да премахнат войната. Получи аплодисментите от Клуба на руските съотечественици. На импровизираното тържество присъства директора на Военния клуб Ани Иванова и атамана на българските казаци Мирослав Попов..По- късно да поднесат цветя дойдоха и учениците от клуб „Историка” в СУ”П.Р.Славейков” с ръководител Димитър Димов,председател на Сдружение"Русофили"в Кърджали.Венец положиха и от името на Областната структура на Българската социалистическа партия.

    Ето какво написа на страницата си във Фейсбук председателката на „Клуба на руските съотечественици”Олга Стоянова:

    Искрено ви поздравявам за празника на Голямата победа! През цялото време отнема ужасните години на най-тежката и кървава война в историята на човечеството. Но подвигът на хората, победили фашизма, които успяха да запазят мирна и свободна страна за бъдещите поколения, е извън времето!

    Този филм за Безсмъртния полк в Кърджали доказва, че независимо от обстоятелствата помним и почитаме паметта на героите от Голямата патриотична война!

    Честит празник! Честит 9 май! Честит Ден на Победата!!!

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини