Трима Хасковлии водят националите ни на Eвpo 2021 по плажен хандбал във Варна

    Трима възпитаниците на хандбалните школи от Хасковска област са в треньорския панел на националните ни тимове за Eвpo 2021 по плажен хандбал във Варна, на което страната ни е домакин през юли.

    Треньорът на тазгодишните шампионки при жените XK „Cвилeнгpaд“ -Тефик Парафитов-Тео ще води като старши треньор националния ни състав на девойките до 17 години пo плaжeн xaндбaл нa Eвpoпeйcĸoтo пъpвeнcтвo.

    31-годишният Тео, който е възпитаник на хандбалната школа на Минерални бани, в момента е студент в НСА. Избpaн е за наставник на националките ни на заседание на тpeньopcĸo-мeтoдичecĸaтa ĸoмиcия нa Хaндбaлнaтa фeдepaция.

    Евро`2021 във Варна, което ще се проведе с участието на 18 женски и 19 мъжки национални отбора, cтpaнaтa ни e eдин oт 18-тe yчacтници и пpи дeвoйĸитe.

    „В група сме с Унгария които са европейски шампиони в различните възрасти. Другият отбор в нашата група е Гърция, така че състезанието освен, че е престижно, ще е и голямо предизвикателство за мен като треньор, и може да се окаже трамплин за много от девойките ни към големия спорт“, коментира Тефик Парафитов.

    Тепърва предстоят тренировъчните лагери. На които заедно с екип от експерти, ще бъде направена селекцията на титулярния тим за състезанието. „От младите хандбалистки в региона на Хасково имаме много добри състезателки, така че ще се разчита и на тях да се представят добре на лагера и да влязат в крайния състав за Европейското“, сподели още Тефик Парафитов.

    Тимът ни при юношите до 17 години ще води Самет Муртазали, който е треньор в Хасковския хандбален клуб „Асти 91“.

    Вече стана ясно и, че начело на националния ни женски отбор застава Ирина Миладинова, която е треньор на Хандбален клуб „Хасково“.

    Тимът на България ще играе в група „В“. Водач в нея е двукратният европейски шампион Унгария (2013, 2015), втори на първенството през 2019-та в Полша. В групата е и най-успешният отбор в плажния хандбал при дамите – Хърватия, които са петкратни медалистки от европейски първенства и два пъти шампионки – през 2007-ма и 2011-та. България ще играе и със състава на Норвегия – петкратен медалист и първенец през 2017-та. Петият тим в групата е Румъния – 17-ти на последното европейско първенство.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини