16 °C

Президентът ще проведе на 5 май консултации във връзка с номинациите за ЦИК

Във връзка с приетите от 45-ото Народно събрание изменения в Изборния кодекс, държавният глава Румен Радев ще проведе на 5 май консултации с парламентарно представените партии и коалиции, за да се запознае с предложените от тях номинации за състава на Централната избирателна комисия /ЦИК/. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Покани за консултациите са изпратени до парламентарните групи в 45-ото Народно събрание.

Публичното изслушване на предложенията, направени от парламентарно представените партии и коалиции, ще започне от 14.00 часа на "Дондуков" 2 и ще се излъчва в реално време на интернет-страницата на президентската институция на адрес: https://www.president.bg/static56/Online-video/

Със свой указ днес държавният глава утвърди правила за провеждане на публични консултации и процедура за назначаване на състава на ЦИК.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ба
  Бай Шиле
  4 -6
  08:51, 4 май 2021
  Тоя 4 години освен да получава най-голямата заплата и да се показва като кукувица от часовник пред репортерите и да си изкара някой гаф. И сега се разрабтил по празниците в късна доба за да си осигури следващ мандат. Депутатите още първия ден си вдигнаха заплатите, но защо забравиха да вдигнат заплатата на Румен?
 • 2
  Sk
  skystar
  4 -6
  09:44, 4 май 2021
  От един фатмак нищо хубаво не очаквайте!
 • 3
  Ба
  Бабата на песионера
  4 -3
  13:14, 4 май 2021
  Това не е президент а мръкнало. Акъл няма на два самолета да раздели сламата.
 • 4
  Ha
  hahahah
  1 0
  23:11, 4 май 2021
  Как е гербаджийски тролчета. Казаха ви просто и ясно, че даже и вие да го разберете - боли и още повече ще ви боли, не сте фактор вече, свиквайте. до дни отивате в историята, това е истината!

Хороскоп за 07.05.2021

Последни новини