Мая Манолова даде брифинг от „Алепу”

Председателят на парламентарната група на „Изправи се! Мутри, вън” Мая Манолова се обяви за тотална забрана на строителството в зона А по Черноморското крайбрежие и в защитените зони, съобщи БНР.

На брифинг на плажа „Алепу”, където преди година избухна скандал с изграждането на т.нар. „подпорна стена”, тя обяви, че е готова с такъв законопроект, който ще бъде внесен в близките дни в парламента.

„Нашата позиция, независимо от това кой е собственик на това безобразие, е същата.

То трябва да бъде отстранено и виновните за поредицата нарушения, а вероятно – и престъпления – да бъдат наказани. И няма как собственикът да бъде прикачен към „Изправи се! Мутри вън”. Защото той е член на друга партия и от друга партия е общински съветник в Приморско”, каза Манолова.

Повод за изявлението ѝ стана информация, че братът на активист на нейната формация – Здравко Василев от Приморско, трети в листата на „Изправи се! Мутри, вън!” в Бургас, е купил дъщерната фирма на „Главболгарстрой” – „ГБС Турс” ЕАД, която притежава правата за комплекса.

Сделката беше официално обявена вчера, а самият Стоян Василев обяви, че целта му е – цитирам – да „намери най-добрият законов и обществено приемлив начин проектът да бъде завършен”. Здравко Василев се разграничи от действията на брат си.

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ни
    Нина Калина
    4 0
    08:06, 1 май 2021
    Тоя има голяма оста и като лъжи се надява голяма част от хората за и се вържат на приказките.
    • Кр
      Крум с болшова кура
      0 0
      13:42, 1 май 2021
      Щото няма кой да и го начука че да млъкни.
Последни новини