Ректорът на УНСС върна на работа уволнения доц. Осиковски

Ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров възстанови на работа доц. Мартин Осиковски, когото уволни дисциплинарно преди седмица.

Считано от днес, 28 април, доц. Осиковски е на работа в университета, става ясно от съобщение, публикувано на сайта на УНСС.

Там се казва още:

"След серия от срещи и консултации на ректорското ръководство с представители на различни академични звена в Университета за национално и световно стопанство, както и с ръководството на катедра „Медии и обществени комуникации“, е взето решение за отмяна на наложеното дисциплинарно наказание.

Проф. Димитров изтъкна, че внимателно е следил и анализирал обществения дебат и се надява разрешаването на тази ситуация да допринесе за консолидиране на академичната общност – както в УНСС, така и в останалите български университети. Възвръщането на взаимното доверие е първата и най-важна стъпка към възстановяване на конструктивния диалог, градивна работна атмосфера и зачитане на академичните ценности, подчерта проф. Димитров".

Доц. Осиковски е преподавателят, възмутил се публично от посещение в УНСС на лидера на ГЕРБ и премиер в предизборна кампания Бойко Борисов на 2 април, точно преди парламентарния вот на 4 април.

В знак на протест доц. Осиковски подаде оставка от ръководните длъжности, които заемаше, но остана преподавател. Миналата седмица обаче ректорът реши да го уволни дисциплинарно с мотива, че уронвал престижа на университета.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини