88% декларираха данъците си по интернет

11 300 граждани са подали данъчните си декларации за облагане на доходите в НАП до момента, съобщават от офиса в Хасково. 88% от тях са избрали да подадат формулярите си по интернет, като така се запазва тенденцията на преобладаващо онлайн деклариране. От офиса на приходната агенция съобщават, че 6 900 декларации са изпратени с персонален идентификационен код, а тези с електронен подпис са 3 000 на брой.

Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени през 2020 г., приключва на 5 май заради Великденските празници.

От НАП в Хасково напомнят, че доходите от трудови правоотношения на всички лица, които през миналата година са работили от България дистанционно за чуждестранен работодател, подлежат на данъчно облагане у нас. За целта е необходимо в годишната си данъчна декларация за изплатени доходи те да декларират реализираните такива във връзка с дистанционното полагане на труд. Изключение се прави в случаите, когато чужденец е работили от страната ни дистанционно за своя чуждестранен работодател по-малко от 183 дни, освен това между България и съответната държава има сключена спогодба за избягване на двойното данъчно облагане.

От НАП уточняват, че срокът от 183 дни е в рамките на календарната година или в рамките на всеки 12 последователни месеца в зависимост от конкретната спогодба.

Когато този срок е надвишен, данък се дължи в България от първия ден, в който лицето полага труд дистанционно в страната ни.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бъ
    бъзз
    0 0
    17:07, 21 апр 2021
    Данъците да, но осигуровките как са декларирани напишете.
Последни новини