Ара Маликян идва у нас с прочутия кубински пианист Иван Мелон

Ара Маликян идва у нас с прочутия кубински пианист Иван Мелон, в София ще има четвърти концерт - на 19 май от 18:00 ч., поради интерес от страна на публиката, съобщават организаторите от "БГ саунд стейдж".

Виртуозният цигулар ще има по две концерта дати в Пловдив - на 17 май, и Варна - на 20 май, и още четири в София (18 и 19 май).

Маликян вече има у нас огромна аудитория от верни фенове, които го чакат при всяко негово завръщане.

Този път на сцената до него ще бъде Иван Мелон - композитор, пианист, продуцент, известно и екзотично име в света на джаза и на класическата сцена. Той е трикратно номиниран за латино "Грами" и признат за един от най-впечатляващите и влиятелни пианисти на своето поколение.

За Иван Мелон

Иван "Мелон" Люис е роден в Куба, но от 1998 г. живее в Испания. И той като Ара лесно се вписва в испанската музикална сцена заради своята афрокубинска екзотичност и музикален талант. Работи с едни от най-големите испански и европейски музиканти като Джоан Мануел Серат, Шарл Азнавур, Мариза. Прочут е като пианист на световноизвестната испанка Конча Буйка, гостувала и у нас. С нея работи седем години.
С основания от него Ivan Melon Lewis Quartet обикаля Европа и участва в най-големите в света джаз фестивали. През 2015 събира в общ проект The Cuban Swing Express десетима от най-талантливите, живеещи в Европа кубински музиканти. В него съчетават традиционните елементи на кубинската музика с изклучително ново джаз звучене.

Цигулката на арменеца и пианото на кубинеца

Ара Маликян и Иван Мелон изнесоха през изминалата година над 75 концерта в цяла Испания и в Мексико. Свириха на площади, в замъци, на открити сцени, в църкви и в паркове. Но не оставиха музиката да замлъкне, разказват от "БГ саунд стейдж". Пианото на Мелон добави доза интимност и класическа нотка към експлозивните и ексцентрични композиции на Ара от неговия Royal Garage.

"Събрахме се, погледнахме напред и създадохме нов и съобразен с реалността концертен формат. Шоу в по-малки измерения, в по-малки пространства. В който главен герой е не музиката, а хората, чувствата, желанието да продължим напред, което сега обединява всички. Като музиканти трябваше да продължим да носим културата на хората, да даваме надежда и малко щастие в тези особени времена", разказват музикантите.
Елате да чуете цигулката на арменеца и пианото на кубинеца, обединили своите неземни енергии и талант, за да ни донесат радост, канят организаторите на концертите у нас.

Турнето на Ара

Маликян се връща в България с новия си спектакъл Royal Garagе Tour, част от световното му турне, което минава през най-големите зали и площади на Европа, САЩ и Латинска Америка. Албумът Royal Garage (2019) е пътешествие из най-разнообразни стилове, жанрове и музикални култури по света, придружили кариерата му. В проекта с гласовете си участват световни изпълнители - арменецът Серж Танкян, аржентинецът Андрес Каламаро, испанският рок идол Енрике Бънбъри, италианецът Франко Батиато и рапърът Kase.O.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини