16 °C

Mercedes представи първата електрическа S класа

Изображение 1 от 2

  Първата електрическа S класа на Mercedes-Benz е вече факт и идва под името EQS, отправяйки много сериозно предизвикателство към Tesla и нейния Model S.

  Mercedes-Benz EQS предлага стилен и футуристичен дизайн, много пространство и комфорт, както и цял куп екстри.

  Започваме от интериора, който изглежда като антипод на този на Tesla.

  Докато Tesla залага на минималистичния и изчистен дизайн, EQS запазва традиционното за Mercedes множество от бутони за управление на различни части от интериора и работата на двигателя.

  Основен акцент е поставен върху огромният 56-инчов екран, който се разпростира по цялото табло и съдържа общо три отделни дисплея.

  Базовият модел обаче разполага със само един централно разположен екран, а остатъкът от таблото е завзет от кожа, дърво и други материали.

  Вратите могат да се отварят с гласови команди, а дръжките излизат сами, когато приближим автомобила.

  Благодарение на по-компактния електрически двигател, предният капак е скосен, придавайки допълнителна аеродинамичност.

  EQS всъщност е най-аеродинамичната кола за масово производство на пазара, пише CNN, като при висока скорост автомобилът сам променя височината си и слиза по-ниско до асфалта.

  Една от най-важните черти на EQS безспорно е батерията, която ползва нова технология с по-висока плътност на клетките и съответно доставя доста впечатляващ пробег.

  Очаква се автомобилът да е наличен в две вариации - базов модел EQS 450+ със задно задвижване и 329 коня и доста по-мощен EQS 580 вариант със задвижване на четирите колела, 516 конски сили и до 770 километра пробег.

  EQS също така предлага нов Power Nap режим, при който седалката ляга назад, прозорците и стъкления таван се затварят, а от говорителите зазвучават успокояващи тонове, предразполагащи към бърза дрямка.

  Електрическата S класа ще излезе на пазара тази есен, но засега нямаме официална информация относно цената й.

  Мнението на експертите в индустрията е, че колата ще е малко по-скъпа от Tesla Model S, като EQS 580 ще струва около 160 000 долара за пълен пакет екстри.

  Източник: lifestyle.bg

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 07.05.2021

  Последни новини