Жълт код за обилни валежи за днешния ден, над 1500 метра дъждът ще преминава в сняг

За 19.04.2021 г. от НИМХ обявиха жълт код за значителни валежи в 19 области, включително и област Смолян. На на места в областта количествата на валежа ще достигнат 25-35 л/кв.м. В ранното утро температурите са над нулата, 4 градуса показват термометрите. През деня ще е облачно и дъждовно, над 1500 метра дъждът ще преминава в сняг. Максималната температура ще достигне 8 градуса.

Днес ще остане облачно, валежите ще продължат и на много места ще са значителни. В отделни райони ще има и гръмотевична дейност; възможни са градушки. До вечерта дъждът ще отслабне, на места временно и ще спре. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, привечер ще започне да се ориентира от северозапад. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 8° и 13°.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг, под около 1500 метра - от дъжд. На места валежите ще са значителни, в отделни райони ще има и гръмотевична дейност. До вечерта явленията ще отслабват. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад, по най-високите части от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини