"Арда" не сбърка у дома,порази "Берое" с 1:0

Арда (Кърджали) не сбърка у дома и се наложи с минималното 1:0 над Берое в мач от 24-ия кръг на efbet Лига. Двата тима изиграха равностоен мач на "Арена Арда", но Тонислав Йорданов успя да направи разликата с попадението си в 69-ата минута. "Заралии" пък пропуснаха златна възможност да изравнят 2 минути преди края, като получиха правото да изпълнят дузпа, но Фол пропусна от бялата точка, след като Караджов спаси. Така Берое продължи с не особено добрите резултати, като отборът има само 1 победа в последните си 8 мача. За Арда пък това бе десета чиста мрежа през сезона в елита и кърджалийци продължиха с доброто си представяне през сезона. След тази  победа "сините" няма как да бъдат изместени от топ 6.

В 5-ата минута дойде и първата по-опасна ситуация. След центриране отдясно топката попадна в Лъчезар Котев, който бе оставен напълно непокрит от защитниците на Берое. Футболистът на Арда пое на гърди и стреля от около 15 метра, но право в ръцете на Генадий Ганев. В 13-ата минута Румен Руменов опита късмета си от далечна дистанция, но неточно.

В следващите десетина минути по-сериозни ситуации липсваха. Така се стигна до 27-ата минута, когато Еривалдо бе изведен добре отдясно и се оказа на добра стрелкова позиция. Нападателят отправи добър изстрел, но Иван Караджов успя да избие в корнер.

В 41-ата минута пред Берое се откри най-чистото положение в мача. Тогава Еривалдо се откъсна добре от защитата на Арда и пусна успореден на голлинията пас към нахлуващия Алюн Фол. Сенегалецът обаче не успя да нанесе хубав удар и пропусна да вкара на празна врата, като прати топката високо над напречната греда.

Няколко секунди по-късно Лебон се обърна добре, откъсвайки се от защитник на Арда, и от точката за изпълнение на дузпа стреля, но встрани от вратата. Това бе и последното интересно положение за първата част. 

Двата отбора започнаха второто полувреме на по-ниски обороти, като до 60-ата минута опасни положения липсваха. Тогава обаче при една от контраатаките си Арда достигна до много добра ситуация. Тогава Деян Лозев подаде към Александър Георгиев, който от границата на наказателното поле стреля опрасно по посока вратата на Берое. Генадий Ганев обаче се намеси чудесно и предотврати попадение в своята врата.

В 67-ата минута Георги Ангелов стреля от извън наказателното поле, но топката прелетя над напречната греда.

2 минути по-късно обаче Арда вече успя да излезе напред в резултата. От статично положение Румен Руменов центрира по прекрасен начин в наказателното поле на "заралии", като там над всички се оказа Тонислав Йорданов. Централният нападател засече кълбото с глава и откри от близка дистанция, като по този начин вкарва във втори пореден мач за отбора от Кърджали в efbet Лига.

В следващите минути Берое се втурна в атака, за да търси изравняването, но така и не намери път към вратата на "сините". В 88-ата минута обаче домакините получиха правото да изпълнят дузпа след нарушение на Лозев. Зад топката застана Алюн Фол, който обаче отправи изключително слаб удар и не затрудни Иван Караджов, който улови топката.
 

С тази своя победа Арда събира в актива си 42 точки и остава на четвъртата позиция. Кърджалийци се откъсват на 6 точки от петия Берое, който все още не си е осигурил мястото в топ 6.

АРДА 1:0 БЕРОЕ
1:0 Йорданов (69)

Стартови състави:

Арда: 12. Иван Караджов, 8. Милен Желев, 11. Александър Георгиев, 19. Румен Руменов, 20. Деян Лозев, 24. Алекс Петков, 27. Емил Мартинов, 33. Иван Тилев, 71. Пламен Крумов, 80. Лъчезар Котев, 98. Тонислав Йорданов

Берое: 33. Генадий Ганев, 5. Теди Мезаг, 10. Гаюс Макута, 11. Алюн Фол, 18. Илиас Хасани, 19. Александър Василев, 20. Стив Фуртадо, 21. Кийлън Лебон, 22. Октавио, 25. Георги Ангелов, 29. Еривалдо

Спортал.бг
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини