Русия гони 10 американски дипломати

Русия ще поиска 10 американски дипломати да напуснат страната в отговор на експулисирането на 10 руски дипломати от САЩ за предполагаема намеса в американските избори и други зловредни дейности, заяви днес на съвместна пресконференция със сръбския си колега Никола Селакович руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс.

"Десет дипломати бяха включени в списък, който ни бе предаден, с молба да напуснат САЩ. Ще отговорим на тази мярка огледално. Ще предложим също на десет дипломати от САЩ в Русия да напуснат нашата страна", каза руският първи дипломат, цитиран от ТАСС.

"Ще ограничаваме и прекратяваме дейността на наша територия на американски фондове, американски неправителствени организации, които без да го крият, директно се намесват в нашия вътрешнополитически живот", каза Лавров.

Министърът допълни, че Москва обмисля и налагането на "болезнени" мерки срещу американския бизнес в Русия.

"Много се говори за предложението (на американския президент) Джо Байдън за организиране на двустранна среща на върха", каза Лавров и добави: "Отнасяме се към това позитивно, сега изучаваме различни аспекти на тази инициатива".

Юрий Ушаков, съветникът по външнополитическите въпроси на руския президент Владимир Путин, на среща с посланика на САЩ в Москва Джон Съливан му е препоръчал да замине за консултации във Вашингтон, допълни руският външен министър.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    То
    Точно
    4 0
    07:11, 17 апр 2021
    Точно така. Хамериканците мислят, че всичко им е позволено. Не знаят с кого си имат работа. Не са си научили урока.
  • 2
    Ед
    Един от Вас
    0 -2
    11:31, 17 апр 2021
    А Вие още не знаете реакцията на американците - видите ли, те мислят, че огледалният отговор на руснаците е ескалация на отношенията, *** си наглостта
Последни новини