Кметовете на кметства остро осъждат побоя над свой колега, заради изборни резултати

Изображение 1 от 2

    В отворено писмо Националното сдружение на кметовете на кметства в Република България осъди побоя над техен колега - кмета на с. Белгун, община Каварна. Това съобщи говорителят на сдружението и кмет на с. Момчиловци Сийка Суркова. Ето и писмото:

    "Националното сдружение на кметовете на кметства в Република България /НСККРБ/ остро осъжда побоя над Благомир Станев - колега кмет на с. Белгун, общ. Каварна. След публикации в медиите Управителния съвет на Сдружението обсъди грозната постъпка и се свърза с потърпевшия колега, след което взе решение публично да изрази становище по недопустимия от човешка, морална и нормативна гледна точка акт.
    Отдавна е известно, че селските кметове са „виновни“ за всичко, което се случва в малките населени места, макар че вменените им задължения далеч надхвърлят правомощията им. Да биеш кмет заради изборни резултати обаче е постъпка, която освен от наказателните органи, трябва да бъде осъдително заклеймена и от обществото. Акт, който ясно показва, че човешките права, демокрацията и политическият плурализъм в нашата държава са грубо потъпкани, наред с доброволният, информиран и анонимен вот, заменен не от сега с конролиран.  
    НСККРБ категорично застава на страната на кмета Станев и апелира за справедливо правосъдие и цялата тежест на закона срещу побойниците, защото знаем, че освен справедливост за него, тази присъда ще бъде за уродливите процеси, опорочаващи избори, политика и човешко достойнство."

    Отвореното писмо е подписано от председателя на УС на НСККРБ Румен Стоянов.

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини