Медицинският надзор проверява случай на починала от Covid-19 ваксинирана медицинска сестра

По нареждане на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов Изпълнителната агенция "Медицински надзор" започва проверка по случая на медицинската сестра Дарина Огнянова от многопрофилната болница в Пазарджик, която почина от Covid-19 на 7 април, въпреки че още през февруари ѝ е поставена втора доза от ваксината на Pfizer/BioNTech.

По информация от лечебното заведение старшата медицинска сестра на урологичното отделение Дарина Огнянова е починала от Covid-19 в нощта срещу 7 април и паметта ѝ беше почетена от нейни колеги по повод Световния ден на здравето и професионалния празник на здравния работник.

Преди това, през февруари, болницата реши да разкаже на страницата си нейната лична история и решението ѝ да се ваксинира срещу Covid-19 при наличието на множество хронични заболявания и оскъдната информация по онова време за отражението на ваксините върху тях.

"Дарина Огнянова е старша медицинска сестра на Отделението по урология на МБАЛ-Пазарджик. Тя е от медиците в лечебното заведение, на които днес беше поставена втора доза от ваксината на Pfizer и BioNTech. До момента няма практически опит как ваксините срещу SARS-CoV-2 влияят върху хората с автоимунни заболявания, но въпреки това Дарина Огнянова решава да се имунизира", гласи съобщението на страницата на болницата.

"Преди 4 години бях диагностицирана с множествена склероза и склеодермия. Имам и други придружаващи заболявания като болест на Хашимото, Синдром на Рейно и пулмофиброза, но лекуващият ме ревматолог д-р Горанов ме посъветва да се ваксинирам, защото ваксината на Pfizer и BioNTech е безопасна за хората, страдащи от автоимунни заболявания. И аз реших да се имунизирам, защото се срещам с пациенти, които не знам дали не са носители на коронавируса. Освен това отделението, в което работя беше определено за триаж и през него преминаваха болни, които са съмнителни за Covid-19. Искам да предпазя себе си и семейството ми", разказва Огнянова.

Източник: mediapool.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ко
    Ко фашизъм
    4 -2
    12:56, 10 апр 2021
    ваксинирана и пак от от Ко умряла?!! мръзни изроди!
  • 2
    проверката ще установи, че не е починала от ваксината, а от Ко измамата
  • 3
    Ar
    armagedon
    0 0
    12:18, 11 апр 2021
    Ваксинирана и починала от Ковид?Значи толкова и е защитата на ваксината или втори вариант-ваксината я е убила.Мир на праха и на жената.Така става като се слушат самодейци като Кунчев(цял живот директор,без един ден стаж в болница),Мутавчийски(коремен хирург),Геле -професора и доктор Борисов-*******...
Последни новини