12 °C

Пловдивската полиция с нетрадиционна кампания "Избери живота!"

Директорът на пловдивската полиция с поредната нетрадиционна кампания, насочена към ученици и тийнейджъри.

С позитивното послание „Избери живота!“, изписано върху фотография на велосипед, оставен на ръба на планински зъбер, старши комисар Йордан Рогачев призова тийнейджърите заедно да обявят война на наркотиците.

Снимката с надпис „Не убива последната доза. Убива ПЪРВАТА“ намира място на билбордове и LED екрани на възлови кръстовища и пътни артерии в града.

Кампанията с различна гледна точка и почерк цели да накара младите хора да се замислят за последствията и навреме да направят своя категоричен избор - живот без дрога, за да не паднат в пропастта на зависимостите.

Въпреки, че пандемията и дистанционното обучение оставиха учениците през по голяма част от времето у дома, употребата на психоактивни вещества продължава да е един от най-острите проблеми сред тийнейджърите.

Видео презентации в часовете на класа, беседа с инспектори от детска педагогическа стая и личен разговор с разследващи, които могат да отговорят и на най- смелите въпроси по темата, са само част от стъпките, с които полицията в областния град ще се опита да достигне до подрастващите, за да са наясно с фаталните последствия от подобен избор.

От полицията призовават и родителите към по-активна социална ангажираност, както и със запълването на свободното време на децата с различни извънкласни активности.

По статистически данни на ОД на МВР Пловдив само през първите три месеца на годината за престъпления, свързани с наркотични вещества са образувани 242 заявителски материала, а задържаните за производство и разпространение са 171, като 9 от тях са жени. Четирима от извършителите на разкрити престъпления от този род са непълнолетни на възраст между 14 и 17 години.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини