Всяка партия има собствен касиер на митниците

"Дълго време не са правени проверки в определени митници, за да се осигури комфорт на определени контрабандни канали". Това заяви новият директор на Агенция "Митници" ген. Ваньо Танов в сутрешния блок на бТВ. Според него каналите са били свързани с хора по високите етажи на властта, но той не пожела да посочи нито едно име.

"Всяка партия си е имала касиер, а както беше тройна коалиция, то си е цяла схема", коментира той. "Не е имало никакви мобилни групи за проверка и когато попиташ защо, ти отговарят, че им е било наредено така", добави генералът.

Бившият шеф на ГДБОП обясни днес, че не е задължително един човек да работи само по една схема - в различните митници имало различни схеми, съвпадащи с интересите на хората, които ги управляват, т. е. с парите.

"Имам кредит на доверие от премиера, имам и мотивация и се надявам, че сега ще се получи разбиване на всичко това", заяви Ваньо Танов. "Ако има провал, той ще е само мой", категоричен беше той.

"Аз не съм човек авантюрист да започна да развалям една къщичка преди да съм изградил нова", каза шефът на митниците.

По думите му в една област, включително и особено в митниците, са малко знаещите и честните. "Моят опит от работата с митниците показва, че много от корумпираните се стараят да компрометират свестните", заяви генералът в отговор на въпрос дали ще отстрани заместника си Красимир Николов, който също имал прякор.

Останалите двама заместници Христо Арабаджиев и Румен Божинов бяха уволнени преди седмица. Вчера Танов потвърди, че именно те носят прякорите Марадона и Цайса. В момента има и проверка и след нея ще кажа дали Николов ще върви надолу или нагоре, обяви директорът на агенция "Митници".

Колкото до доходите, Танов каза, че друг прави проверките и не само митничарите са хората със съмнителни доходи. Той не се ангажира с отговори какви приходи могат да осигурят митниците, като посочи, че има и обективни причини да не се очакват големи приходи, като намаляването цената на петрола и в цялост икономическата криза.

По повод на ДАНС той каза, че навремето е бил против принципа на агенцията, където е трябвало разузнавачи и контраразузнавачи да се занимават с чисто полицейска работа.

"Аз смятам, че няма да направя нищо нередно", каза ген. Ваньо Танов в отговор на въпрос как би коментирал изказването на бившата депутатка от Коалиция за България Татяна Дончева, че той, вътрешният министър Цветан Цветанов и шефът на ДАНС Цветлин Йовчев ще провалят кабинета на Бойко Борисов.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини