Най-скъпите градове на света

Най-скъпите градове на света са Осло, Копенхаген и Цюрих, сочи изследване на швейцарската банка UBS, цитирано от РИА "Новости".

Специалистите на банката са сравнили цените на 122 стоки и услуги в 73 града по света.

В първата шестица влизат още Женева, Токио и Ню Йорк. По данни на банка UBS, цените на стоките и услугите в тези градове са средно с 20% по-скъпи, отколкото в останалите градове в западните страни. Брюксел се е оказал на 20-то място, а Москва - чак на 56. Експертите на UBS също така са установили, в кои градове по света са най-високите средни заплати. В тройката са намерили място Копенхаген, Цюрих и Женева. Москва е 41.

Експертите са сравнили, колко време жителите на различните градове трябва да работят, за да си купят стока, достъпна във всички градове включени в класацията. Например, за да си купите класически хамбургер "Биг Мак" от Макдоналдс, жителите на Брюксел трябва да работят 19 минути, а на Мексико - 129 минути, на Джакарта - 136 минути. В Маями за тази цел ще са ви необходими само 13 минути.

При провеждането на изследването експертите на банката са използвали данните за март и април тази година. Подобно проучване UBS провежда на всеки трито години от 1971 г. насам.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини