Обсъждат затваряне на търговски центрове, заведения, училища и детски градини в София

Предстои да се обсъди затваряне на търговски центрове, заведения, училища и детски градини в София и в София област. Това каза пред журналисти Данчо Пенчев, директор на Столичната регионална здравна инспекция след среща с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и директори на столични болници.

Тези предложения ще се обсъдят по-късно днес от столичния оперативен щаб. Пенчев уточни, че вероятно мерките ще влязат в сила от петък, тази седмица. Възможно е да се затворят напълно и театрите и кината, както и фитнес центровете. Не се предвижда създаване на контролно-пропускателни пунктове, добави Пенчев.

Около 75 на сто от болничните легла в София са заети, посочи още Пенчев. По думите му в болница "Пирогов" е увеличен броят на леглата с 20 за лечение на коронавирусна инфекция.

В болница "Света Анна" също ще бъде увеличен броят на леглата, каза директорът на лечебното заведение Славчо Близнаков. По думите му половината от всичките легла в болницата са отделени за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция. Близнаков уточни, че 30 на сто от капацитета на детското отделение са заети от деца, заразени с COVID-19, които не са в тежко състояние. Някои от децата са заедно с майките си, които също са заразени с вируса.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    3,
    3,14
    6 0
    11:51, 16 мар 2021
    Започна се!На 4 април да се забрани движението на хора по улиците,с изключение на ненормалниците,които ще гласуват за мутрите!Много добър план-само,че този път няма да има митинги,а бой до спукване!Няма вече хора в България,които да ви траят още четири години!
  • 2
    :)
    : )
    4 0
    20:30, 16 мар 2021
    От другата седмица цирковете и панаирите се възобновяват.

Случаен виц

Последни новини