Хакери атакуват електронния регистър за ваксина срещу COVID-19

Няма място за притеснение и не е необходимо въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки, които да важат за цялата страна. Важно е решенията да са справедливи за хората, защото освен физическо, има психическо и социално здраве. Два пъти дневно, на всеки 12 часа, здравните власти анализират показателите, свързани с разпространението на коронавируса у нас, в т. ч. и на ниво региони, припомни проф. Ангелов.

В области като Варна и Велико Търново заболеваемостта е под 200 на 100 хил. души население, но има и региони, в които показателят е 400 на 100 хиляди. Затова нови мерки трябва да се прилагат на локален принцип, обясни министърът. 

Той посочи, че лек натиск върху болниците се отчита в областите Бургас и Шумен, в Кюстендил и по отношение на няколко лечебни заведения в София.  Болниците са подготвени, снабдени са с лични предпазни средства, дезинфектанти, кислород и медикаменти. 

Коронавирусът може да бъде спрян единствено чрез ваксината, посочи здравният министър и изрази удовлетвореността си от хода на ваксинационната кампания. При запазване на настоящия темп, до края на лятото страната ни може да постигне 70% ваксинално покритие, подчерта Ангелов. 

Над 60 хил. са гражданите, регистрирали се в портала за ваксина срещу COVID-19. "За съжаление хакерските атаки към портала продължават. Не мога да разбера каква е идеята. Очевидно някой иска да се провалим, но няма да се случи", изрази възмущението си министърът.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини