Индиец е арестуван на летище "София" след извънредно кацане на "Еър Франс"

Индиец беше арестуван на летище София, след извънредно кацане на самолет на "Еър Франс", летящ от Париж за Делхи. Мъжът се опитал да нахлуе в пилотската кабина, но бил обезвреден, съобщи БНР.

Пътникът е бил обезвреден в самолета. Вследствие на това полетът на френската авиокомпания "Ер Франс" е кацнал извънредно на летище София. Там служители на "Гранична полиция" са задържали индийския гражданин. Изясняват се мотивите за поведението му.

Още от началото на полета индиецът се е държал агресивно. Той се е карал с другите пътници в самолета и е нападнал човек от екипажа. Това обясни градският прокурор на София Илияна Кирилова: 

"Същият се е държал арогантно, като е осъществил нападение над стюард, блъскал е по врата на командира на екипажа, което е принудило командирът на екипажа да поиска да кацне на летище София. До настоящия момент са разпитани свидетели. Лицето е привлечено в качеството на обвиняем, като му е осигурен преводач, служебен защитник и представители на Индийското посолство. Повдигнато му е обвинение. Задържан е за 72 часа".

Към момента следователи изясняват причините за поведението на индийския гражданин. Ивайло Ангелов от Националната следствена служба каза, че нито може да потвърди, нито да отхвърли категорично версията тероризъм: 

"Не се държи много адекватно в мястото за задържане. Разговорите, които сме провеждали с него, водят до извод, че разбира за какво става въпрос".

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини