Електронният регистър за ваксинация е активен

Изображение 1 от 2

    Всеки, който има желание да се регистрира за ваксиниране за Ковид 19, вече може да го направи в Електронния регистър.

    Платформата стартира успешно този следобед. В нея може да се попълни мястото и часа, където и когато потребителят иска да се имунизира. Той може да посочи и желаната ваксина.

    Онлайн платформата е разработка на „Информационно обслужване“, като част от Националната здравно-информационна система. Регистрационната форма е достъпна тук.

    Една от основните цели на онлайн регистъра е логистичното разпределяне на дозите по ваксинационните центрове. В cтpaнaтa работят 318 вaĸcинaциoнни пункта от края на февруари. В Хасковска област те са седем.

    Целта на платформата за електронна регистрация за ваксиниране е всяко лице да има възможност да запази удобен за него час. След завършване на регистрацията, всички, които са попълнили своите данни, получават потвърждение на заявката.

    Електронният регистър позволява на желаещите да променят часа и мястото на имунизация, както и да откажат вече потвърдения час за поставяне на ваксина, при невъзможност да се имунизират. Всички лица, които са записани за имунизация, ще получават напомняне за избрания час и локация чрез имейл или sms не по-късно от 24 часа.

    От платформата ще могат да се разпечатва и декларацията за информирано съгласие. Нейното попълване е задължително преди ваксинирането, разясниха при представянето на платформата днес изпълнителният директор на „Информационно обслужване“ Ивайло Филипов и министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ба
      Бай Кор
      3 -5
      23:04, 4 мар 2021
      Който не се ваксинира налива вода в мелницата на комунягите. След няколко месеца ще му бият спътника...
      • Jo
        John
        2 -2
        12:13, 5 мар 2021
        който се ваксинира е морско свинче!
    Последни новини