Българин убит в Доминиканската република

Има подозрения, че българският инженер, убит в петък пред търговски център в столицата Санто Доминго, не е жертва на кражба, а на уреждане на сметки, съобщава вестник "Ел Насионал" от Доминиканската република.

Александър Константинов е имал в джобовете си 22 500 песос и 203 американски долара, които не са били взети от убийците му.

Всичко е оставено непокътнато съобщи зам.-директорът на Гражданска защита Сесар Рамирес, който е един от хората, помогнали за превозването на тежко ранения българин в близката болница, където той е починал.

Българинът е оставил колата си Шкода Фабия да бъде измита, недалеч от търговския център и е отишъл да изтегли пари от близката банка.

Към него са се приближили двама мъже на мотоциклет. Единият от тях е стрелял в лицето на българина. Според очевидци, двамата вероятно са се познавали.

Според Рамирес, служителите на автомивката са видели съвсем ясно, какво се е случило. Според него, Константинов е живеел в района Пиантини.

Не е известно, какво е правил българинът в Доминиканската република, съобщава "Ел Насионал".

В последно време в страната се извършват все повече престъпления, които изглеждат като уреждане на сметки заради неизплатени дългове, пише изданието.

Властите съобщават, че в Доминиканската република съществува група убийци, които са използвани главно за събиране на неизплатени дългове. Тези хора са наемани, за да бъдат отвличани или убивани длъжници и техни роднини.

Източник: kafene.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини