Израел удари позиции на Иран в Сирия

Израел е бомбардирал ирански цели в Сирия, пише "Таймс ъв Израел".

Сирийската обществена медия САНА информира, че системите за противовъздушна отбрана около Дамаск са били задействани заради израелска атака. Пояснява се, че сирийската армия е прихванала няколко израелски ракети.

Израелските медии Kan News, Channel 13 News и вестник Ma'ariv описват ударите като атаки по ирански обекти, които са в отговор на експлозията на борда на израелски кораб в Оманския залив. Според израелски представители взривът на кораба вероятно е дело на Иран.

Сирийският център за наблюдение на човешките права информира, че бомбардировката по позиции е извършена южно от Дамаск, където има присъствие на Революционната гвардия на Иран и ливанската терористична организация "Хизбула".

Kan News съобщи по-рано, че израелското правителство е провело среща в неделя за обсъждане на иранската атака по кораба MV Helios Ray.

В събота военният министър Бени Ганц заяви, че вярва, че Иран стои зад експлозията на кораба.

Израел извърши стотици атаки в Сирия от началото на войната през 2011 г., като повечето са насочени към Иран и ирански съюзници. Последната атака в Сирия, която се смята, че е дело на еврейската държава, бе на 15 февруари.

В четвърт САЩ нанесоха удари по подкрепяни от Иран милиции в Сирия.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Все повече ще се убеждаваме в правотата на един едновремешен германец.
Последни новини