Срутището в село Дряново е укрепено, хората се прибират по домовете си

Изображение 1 от 2

    Комисия извърши проверка на укрепителните дейности на срутището в село Дряново, община Лъки и установи, че към момента хората, които бяха спешно евакуирани в средата на януари,  могат да се върнат по домовете си.

    В нея участваха експерти от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, Областна администрация - Пловдив, представители на фирмата изпълнител, проектантът, инвеститорският контрол и кметът на община Лъки Валентин Симеонов.

    „Изградени са носещите конструкции на подпорните стени, с които скатът е укрепен, остават довършителни дейности. 

    Проверката имаше за цел да установи степента на завършеност на укрепителните дейности на срутището и дали е безопасно за хората от близките къщи", коментира  главен инспектор Димитър Бришимов от РДПБЗС.

    По думите му хората могат да се върнат в домовете си, след като кметът на общината издаде необходимата заповед.

    „За нас най-важно беше да се гарантира живота и сигурността на хората и да предотвратим опасността скалната маса да тръгне надолу. Истината е, че имаше сериозен риск.

    "Всички институции реагираха незабавно. Факт е, че за много кратко време, бяха отпуснати от държавата нужните средства и се извърши укрепването в спешен порядък", допълни областният управител Дани Каназирева.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини