СУ „Йордан Йовков“ участва в състезанието Spelling Bee 2021

СУ „Йордан Йовков“ вече има двама участници в регионалния кръг на 

единадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Денис Енвер от 6 в клас, с преподавател Ирина Нейчева, се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 25.02.2021 г . в СУ „Йордан Йовков“. Денис Енвер спелува правилно думата centuri и победи Бурчин Кезин от 7 а клас, с преподавател Невена Михайлова, която остана втори. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведена 27 март, 2021 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 24 април 2021 г. в София.

Настоящото състезание е 10 поредно за училището и протече в две части. В 14 часа в оспорвана битка се срещнаха учениците от начален курс и победителят при тях, Акай Моллаахмед от 4 в клас, с преподавател Христина Митова, спечели с думата abroad.

За тях, както и за „големите“, които започнаха спелуването в 15 часа, госпожа Ирина Нейчева бе подготвила изненада за положения труд и в чест на годишнината. След приключване на състезанията, всички участници получиха пастички, върху които имаше захарни пчелички - символ на състезанието.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEEcause we need them". В тази различна учебна година решихме да предложим на нашите пчелички да излязат навън, да се върнат към природата, да наблюдават, да общуват и да научат повече за пчелите и тяхната изключителна роля за нашата планета и за човечеството.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg  и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини