Гърция удължи ограниченията за пристигащите с полети от чужбина

Гръцката Служба за гражданска авиация удължи до 8 март ограниченията за пристигащите от чужбина пътници и изискванията за самоизолация, съобщава АНА-МПА.

Полети от страни извън Европейския съюз и извън Шенгенската зона са забранени, с изключение на Австралия, Израел, Нова Зеландия, Руската федерация, Руанда, Сингапур, Южна Корея, Тайланд, Обединените арабски емирства и Великобритания.

Всички пристигащи с чуждестранни полети трябва да представят негативен ПСР тест, направен най-много 72 часа преди полета.

Всички пристигащи с полети от чужбина трябва да спазват 7-дневна карантина, след като се настанят. За пътниците от Великобритания се изисква ПСР тест след 7-дневната карантина.

На гръцките летища ще бъдат извършвани тестове на пристигащи на произволен принцип, а в случай че се окажат положителни, се налага 14-дневна карантина.

Полетите между Гърция и Турция остават забранени до 8 март.

Всички полети от и до Албания и Република Северна Македония ще се извършват единствено на атинското международно летище "Елефтериос Венизелос".

Максималният брой пътници от Русия е 500 души за седмица (постоянно пребиваващи руски граждани). Полетите от и до Русия ще е извършват само на летищата в Атина, Солун и Ираклион.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини