РЗИ имунизира 80 желаещи днес, определят „зелени коридори” в понеделник

В петъчния ден бяха ваксинирани близо 1600 желаещи на територията на област Пловдив, като в РЗИ работеха 7 кабинета. Кабинети работиха и в Раковски, Карлово, Асеновград, Първомай , МБАЛ “Иван Рилски”, УМБАЛ “Пловдив”, МБАЛ “Св. Пантелеймон”, ВМА Пловдив, както и в ДКЦ-тата на УМБАЛ “Пълмед” и УМБАЛ “Св. Георги” и общинските ДКЦ-та 1, 2 и 7.

В събота и неделя в РЗИ- Пловдив работят 2 кабинета за ваксинация на хора, желаещи да бъдат имунизирани без предварително записване.

Само днес в кабинетите вече са ваксинирали 80 души, утре РЗИ продължава работа като всеки желаещ да бъде ваксиниран може да го направи от 09:00 до 16:00ч. Това съобщи областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева. Тя допълни, че в понеделник ще се реши кои ще са кабинетите на територията на цялата област и в Пловдив включително, които ще ваксинират всички желаещи и ще осигурят така наречените “зелени коридори”.

 От днес вече и общопрактикуващите лекари в Пловдив започнаха да получават ваксини и също ще започнат да ги поставят на желаещи граждани.

Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини