Ветеранът, който събра милиони за борба с коронавируса, е с Ковид-19

Ветеранът от Великобритания Том Мур, който се прочу със своята благотворителност, е приет в болница с Ковид-19, съобщават световните агенции, позовавайки се на публикация на дъщеря му Хана Инграм-Мур в Туитър.

По думите й баща й се разболял сериозно и е приет в болница с пневмония в неделя. "Той беше у дома с нас до днес, когато се наложи да получи допълнителна помощ с дишането", пише дъщерята на Мур, като допълва, че баща й не е в интензивно отделение.

Хана казва още, че заради белодробното заболяване, от което се лекува през последните седмици, той не е могъл да получи ваксина срещу Ковид-19, въпреки че попада в група, подлежаща на имунизация. От публикацията й става ясно също, че ветеранът е диагностициран с Ковид-19 миналата седмица.

Стогодишният Том Мур се прочу и се превърна в национален герой, след като правейки обиколки в градината си със своята проходилка по време на изолацията заради коронавирусната пандемия, успя да събере рекордните 33 милиона лири за британската Национална здравна служба. За постижението Мур беше удостоен с рицарско звание от кралица Елизабет Втора.

Ветеранът освен това беше повишен от капитан в полковник, но въпреки това сънародниците му продължават да го наричат капитан Том.

Том Мур записа и благотворителен сингъл с певеца и актьор Майкъл Бол и хор на Националната здравна служба. Парчето - версия на футболния химн "You'll Never Walk Alone", оглави британската класация, благодарение на което капитан Том стана най-възрастният човек, заел първото място в чарта.

През септември миналата година беше оповестено, че животът на Том Мур ще бъде претворен във филм. Зад идеята стоят "Фред Филмс" и "Паудър Кег Пикчърс", сред чиито продукции е филм за група рибари, които сключват звукозаписна сделка.

"Това е история за силата на човешкия дух. Капитан Том е нейното въплъщение", заявиха тогава Джеймс Спринг от "Фред Филмс" и Ник Муркрофт от "Паудър Кег Пикчърс".

"Не познавам 100-годишни актьори, но съм сигурен, че Майкъл Кейн или Антъни Хопкинс биха свършили чудесна работа, ако са готови да бъдат състарени", пошегува се Том Мур по повод проекта за биографичен филм.

Сънародниците на капитан Том - от обикновени хора до знаменитости и министри, се надяват, че той ще пребори болестта.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини