52-годишен мъж е задържан за подпомагане на чужденци незаконно да преминат през страната

Днес, 27 януари 2021 г., Районна прокуратура-Пловдив е привлякла като обвиняем мъж на 52 г., за това, че на 26 януари 2021 г. в землището на село Черничево, област Пловдив, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнал чрез осигуряване на транспорт на 9 граждани на Сирия, между които 11-годишно момче, да преминат незаконно през страната.

На 26 януари 2021 г.  полицейски служители установили и задържали обвиняемия мъж. 

По-рано за него е била получена информация, че шофирал лек автомобил, марка „Ситроен Берлинго" със старозагорска регистрация, в който пътували чужди граждани.

Обвиняемият не се подчинил на полицейско разпореждане да спре за проверка моторното превозно средство, като продължил да се движи по пътя в посока от село Дуванлии към град Хисаря.

След полицейско преследване и издирване обвиняемият е бил задържан. Същият ден край язовир в землището на село Черничево са били установени 9 чужденци, всички мъже, между които и 11-годишно момче. Те са били без документи, като по-късно е станало ясно, че са граждани на Сирия.

Чужденците искали да стигнат до град София, а обвиняемият противозаконно ги подпомогнал чрез осигуряване на транспорт. 

Мъжът е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Разследването по случая продължава, информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.     

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини