По-възрастните най-рано плащат местните си данъци и такси

Изображение 1 от 5

    Почетната гражданка на Хасково хаджи Снежана Гарабед е първият данъкоплатец на местните налози в кампания 2021, която започна днес.

    Тази сутрин тя  плати данък сгради и такса смет в касовия салон на общинската администрация. Още шест души се издължиха на местната хазна до 10.30 часа днес.

    В момента върви възможността за изплащането на местните данъци и такси с 5 % намаление. Отстъпката важи за платилите цялата дължима сума до 30 април.

    Възможно е данъкът върху недвижимите имоти, данъкът върху превозните средства и таксата за битови отпадъци да се платят и на два пъти: до 30 юни и до 31 октомври. Плащането на патентен данък е четири пъти през годината, туристическият данък се внася от обектите до 15-то число на месеца, който следва месеца, когато са предоставени нощувките. Данъкът за таксиметровите превозвачи тази година е 300 лева и се внася преди издаването на разрешение.

     

    Плащанията могат да стават в брой и с ПОС-терминал на касите на Община Хасково – на ул.“Ал.Стамболийски“ №2 и на

    лащанията могат да стават в брой и с ПОС-терминал на касите на Община Хасково – на ул.“Ал.Стамболийски“ №2 и на пл.“Общински“ №1. Другите опции са: по банков път, чрез пощенски запис, на касите на Easy Pay, ePay, „Български пощи“ ЕАД, FastPay.

    По традиция първи данъците си плащат по-възрастните хасковлии. Най-рано до гишетата на касовия салон идват пенсионерите, обясняват служителките. Но това са навици, създадени у тези хора от години, не само заради намалението, казват те.

    Данъкоплатците, които обслужват най-често в последния момент на срока, са младите хора между 25-40 -годишна възраст.

    Освен около март-април, когато им е най-натоварено, наплив има и през летните месеци, най-често през август. Тогава се връщат за ваканция у дома хората, които живеят и работят в чужбина и в този период  разчистват  дължимото към хазната. Фирмите са циклични през цялата година в зависимост от вноските, които дължат.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      To
      toro
      12 -4
      14:11, 25 яну 2021
      Не е длъжно да публикувате всеки ден информация, че събирането на данъци е започнало, разбрахме вече, а и това е ежегоден процес и хората много добре си знаят и кога почва и до кога са намаленията. Ако е за събиране и взимане от хората 100 новини ще пуснете, проучете и напишете статии свързани с това да им се даде отнякъде нещо.
      • Ра
        Разбирач
        5 -6
        15:33, 25 яну 2021
        От къде да се даде,тя държавата от гората ги събира,нали трябва да ги вземе от някъде.
    • 2
      За да има от къде да яде свинята :))
      ...........
      П.С. Щом Крадлив Георги направи 4 милиона лева от един малък , но робски град .... представете си колко ще направи Станчо Будалата:))
      .....
    • 3
      Ре
      Реалист
      4 -1
      23:55, 25 яну 2021
      А, защо затворените ресторанти трябва да плащат такса смет при положение, че са затворени?
      Изроди долни, ако това издевателство продължи, ще има адекватна реакция...
    Последни новини