Полиция, КОРЗ и ВиК в “Република” заради незаконен водопровод и канализация

    Незаконно строителство е констатирано на улица ”Ятак” в хасковския квартал “Република”. За случая е бил подаден сигнал на спешния телефон 112. Били са изпратени служители на общинската служба КОРЗ, ВиК и полицаи.

    Дошлите на място днес екипи установили, че без разрешително е бил прокопан канал с дължина около 120 метра, по който са положени тръби за питейна вода и за отпадни води. Прокарани са и 10 незаконни връзки към близките къщи. Предполага се, че става дума за подготовка за кражба на вода. Очевидно строителството е било възложено от живеещите наоколо. На място се бяха насъбрали около десетина души, които твърдяха, че няма нищо нередно и си плащали всичко.

    За случая е изготвен констативен протокол, обясни главният инженер във ВиК-Хасково инж. Лозко Лозев, който беше на място тази вечер. Той поясни, че цялата процедура за незаконното строителство трябва да се поеме от отдел “Незаконно строителство” към община Хасково.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (17)

    • 1
      По
      Порчо
      9 0
      20:41, 24 яну 2021
      Започва
    • 2
      По
      Порчо
      27 -9
      20:46, 24 яну 2021
      Наближават избори. Политиката на тоягата и моркова. Сега завъртяха тоягата. Да не си помислят въобще, че няма да гласуват за бащицата. А преди самите избори има морков. Не знам каква е мизата тази година, но няма да е под 80 лефа за глас!
    • 3
      Квартала ни никога не спи! Никога не лъжат и крадат ! А това са само тренировки за пандиза. И след време ще се копае подобен тунел под затвора и няма да е за вода, а за преминаване и освобождаване на пандизчии.
    • 4
      Ре
      Републиканец за България
      31 -5
      20:49, 24 яну 2021
      Що така бе кмете? Нали всички гласувахме за теб?
    • 5
      12
      123
      25 -2
      21:11, 24 яну 2021
      Ябааа, както мога да си взема парче от улицата, така мога и да си взема вода и канал, благодаря!!!
    • 6
      Ба
      Бай Грозю
      17 -1
      23:11, 24 яну 2021
      Ще берат вода
    • 7
      ИД
      и да, и не
      17 -13
      23:28, 24 яну 2021
      Докато общината и ВиК не проумеят, че е тяхно задължение да осигурят водопровод да всяка сграда в чертите на града - така ще е !
      • Ха
        ХАНКО БРАТ
        1 0
        21:02, 25 яну 2021
        Не е истина колко заблудени хора има в България."И да, и не",ти наистина ли мислиш, че причината паразитите да наемат техника и да купят 120 метра тръби за питейна и канализационна вода , е че ВИК не иска да си свърши работата??? Ползвайте ги тези глави и мислете бе да го еВа . Ясно е че ВИК не вършат никаква работа за да намалят загубите от течове и такива незаконни присъединявания и затова плащаме най-скъпо за водоснабдяване и то с ниско качество. Тука обаче става дума за предизборна агитация и няКОЙ сега, след провала на "акция водоснабдяване" ще трябва да премине към изпитания вариант с даване на пари на ръка. Защото едва ли някой и най- малко разсъждаващия човек се съмнява че след 10-те незаконни връзки за към близките къщи ,връзките към други ще се разпространят като метастазите на злокачествен рак. Разбира се ако живеехме в нормална държава веднага може да се разбере кой е поръчителя, след като проследят КОЙ е наел техниката и купил тръбите , но всички знаем че няма да се случи. Каскетотурата за такива случаи спи. Между другото поклон и адмирации за този който е подал сигнала.
    • 8
      Хр
      Христо
      21 -1
      23:42, 24 яну 2021
      Невероятни къртици. Тва ******* в космоса да пуснеш ще направи мизерия. Тва е като сюжет на филм с този канал.
    • 9
      Олеле , Обърках Века :))) А това не е ли Задължение на Общината ?
      ......
      В.Левски е бил за Национална Държава на Всички ! Граждани . Сега В и К да вземат и да изчислят колко струват извършените работи и да почнат да плащат на Къщите които са положили Тръбопроводите.
      .......
      Кметя щял да строи Спортни Площадки , а Хората нямат Канализация и водопровод :))
      .....
      Ето един случай , при който аз ортодоксалния бял българин християнин , подкрепям останалите малцинства в България
      • Пр
        Проблемът
        11 0
        09:10, 25 яну 2021
        ... не само в кв.Рапублика, така е в Кенана, Хисаря, новите части на Куба, Каменец и е общ за всички.
    • 10
      Ив
      Иван
      24 -1
      06:28, 25 яну 2021
      А в гр.Любимец това е мираж.ЦЦиганите си строят,къдет квот им скимне,а след това кръщават някаква улица и готово.Дигне си къща,изкопае една дупка за тоалетна и дай на макс ******ската музика! Ток,вода и дърва си берат най-необезпокоявано! Множат се,като въшки и паразитират върху всички!
    • 11
      Ло
      Лозко Л
      4 -2
      10:41, 25 яну 2021
      ВИК не могат да си оправят мрежата, 10 души правят нова мрежа. Как така?
    Последни новини