В понеделник жълт код за бурен вятър. Ще има и краткотрайни валежи

Жълт код за опасно силен вятър е обявен от НИМХ за цялата страна. В Смолянска област в понеделник преди обяд ще духа силен южен вятър с пориви до 22-24 метра в секунда. За областта също е в сила жълт код. Температурите в ранното утро са положителни, три градуса показват термометрите, но заради поривите на вятъра се усещат като минус 2. През деня ще бъде облачно, с кратки превалявания от дъжд, над 1500 метра - от сняг. Максималната температура ще достигне 6 градуса.

Днес преди обяд ще бъде облачно с превалявания от дъжд. След обяд от запад валежите ще спират, най-късно в източните райони. Облачността временно ще намалее. Ще е все още сравнително топло, преобладаващите максимални температури ще са между 8° и 13°. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, ще започне да нахлува студен въздух и температурите ще се понижават.

В планините до обяд ще е предимно облачно, с валежи от дъжд, над около 1500 метра - от сняг. Около обяд от запад валежите ще спрат, облачността ще намалее. Преди обяд ще духа силен до бурен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини