Мащабна схема за пране на пари е разкрита в Пловдив, 10 арестувани

Мащабна схема за пране на пари е разкрита в Пловдив, съобщиха на пресконференция окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов и директорът на ОД на МВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

Престъплението е извършвано чрез търговия с маркови маратонки, без съгласието на собственика, внесени контрабандно от Турция. Продавани са през четири сайта в интернет и не са плащани данъци. Всичките генерирани средства от престъпната дейност през последните две години - над 700 000 лева, са изпращани по личната сметка на един от организаторите.

Впоследствие са превеждани по друга - на търговско дружество, и с "изпраните" пари е изграден ритуален дом в кв. "Изгрев" и четириетажна сграда, без каквито и да било документи.

Организаторите са двама братя, които са водили стандарт на живот, който не подхожда на хора без доходи, поясни Румен Попов.

При проведената вчера съвместна операция на прокуратурата и икономическата полиция са претърсени 10 адреса. Получена е и оперативна информация за доставка на нова пратка с контрабандна стока. Тя е открита в магазин в Пловдив и иззета.

Задържани са общо 10 души, сред тях е и един от организаторите. Вторият е обявен за общодържавно издирване.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини