Медици с подписка в защита на директора на болницата в Сандански

Медицинският персонал на болницата в Сандански започва подписка в защита на управителя на здравното заведение д-р Илия Тонев, съобщи БНТ. Той засега няма намерение да подава оставка, въпреки че според здравните власти е нарушил Националния план за ваксинация, поставяйки ваксини на хора, които не са от първа линия в борбата с коронавируса.

Подписката, която съберат служителите на Югозападна болница ще бъде входирана в общинските съвети на четирите общини - Сандански, Петрич, Кресна и Струмяни, които имат дялове като собственици в лечебното заведение. Именно те трябва да решат дали да освободят от поста му доктор Илия Тонев.

Д-р Тонев каза, че очаква да получи от здравното министрество становището за нарушенията, които е извършил. Тогава ще реши дали да си подаде оставката.

От болничното заведение твърдят, че не са имали писмена информация за срока на годност на ваксините.

От общината в Сандански са направили допитване до всички здравни работници от детски градини, училища, общопрактикуващи лекари, дали желаят да се ваксинират, но много от тях са отказали.

Кметът е категоричен, че нито той нито негови близки са се ваксинирали.

Вчера стана ясно, че проверката на "Медицински надзор" е показала, че десетки граждани на Сандански, които не работят на първа линия, са били ваксинирани с първата ваксина.

Дни по-рано шефът на болницата в града заяви, че не съжалява за ваксинираните неправомерно общински съветници.

Стана ясно и че здравният министър не може да го накаже за нарушението, защото болницата не е под принципала на Министерството на здравеопазването.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини