На 16 януари Пампорово дава рестарт на ски сезона

Изображение 1 от 4

    От 16 януари курортът Пампорово отново ще бъде достъпен за зимни спортове, а операторът на ски зоната обяви запазване на промоционалните цени на лифт картите от 52 лв. за възрастен и 31 лв. за дете до 22 януари включително. Това обявиха от "Пампорово" АД.

    През последните 5 денонощия снежните оръдия в Пампорово работят с пълен капацитет и произвеждат сняг по пистите. Очаква се в събота да бъдат отлично подготвени и отворени минимум 70% от ски зоната, а в следващите дни да бъдат пуснати още писти и курорта да заработи почти изцяло.

    За радост на всички, времето най-после се нормализира и в курорта освен изкуствен сняг, през последните дни има и периодични снеговалежи, които допринасят за значителното подобряване на условията за ски и сноуборд.

    Освен ски и сноуборд по белите писти в курорта, посетителите могат да се възползват и от други интересни активности на открито, предлагани от Туристически Център Пампорово, сред които зимни преходи и преходи със снегоходки, конна езда, моторни шейни и други.

    Следващата неделя, 24.01, от центъра организират второто поредно издание на събитието “Първи стъпки в ски-бягането с Екатерина Дафовска“, което има за цел да популяризира спорта сред повече хора в страната, а желаещите да опитат имат шанса да получат първия си урок лично от олимпийската ни шампионка – Екатерина Дафовска.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ма
      Мартин
      1 0
      17:00, 18 яну 2021
      Според мен не си заслужава вече да се кара на Пампорово! Пистите са едни и същи, но не всички вече работят и постоянно се затварят! Даваш си парите за има няма половин ден каране, обиколил си всичките и за какво?
    Последни новини