4 °C

Десетки ваксинирани в Сандански, без да работят на първа линия

Десетки са гражданите на Сандански, които са ваксинирани с първата доставка на ваксина и които не работят на първа линия. Това показва проверката на "Медицински надзор". Части от протокола бяха прочетени от здравния министър Костадин Ангелов по време на брифинга на Националния оперативен щаб.

На 8 януари 2020 г. са извършени имунизации на седем служители от социален патронаж, един учител и един пенсионер.

На 9 януари са имунизирани 24 лица, които не са включени във Фаза 1 от Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България: медицински и друг персонал от лечебните заведения, поставен под висок риск от заразяване.

Това са 4 общински съветници, служители на Общинска администрация град Сандански, в това число и лице от семейството на управителя на лечебното заведение, посочи Ангелов.

Проверена е и РЗИ - Благоевград. Там не се отчитат сериозни нарушения, които могат да бъдат основание за налагане на най-тежкото дисциплинарно наказание на директора на РЗИ - Благоевград, обясни проф. Ангелов. Той ще проведа разговор с д-р Калоянов, в който да изчисти всички детайли, които касаят организацията на процеса по ваксинирането и контрола на заразните заболявания в област Благоевград.

Заедно ще вземем решение какво и как ще направи, каза още здравният министър.

Ваксините е можело да бъдат върнати в РЗИ - Благоевград, се посочва в проверката на Mедицински надзор. 

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Да
  Дайте си
  2 0
  13:24, 14 яну 2021
  оставки !!!!
 • 2
  7/
  7/8
  2 0
  17:49, 14 яну 2021
  Вожде,на този пишман професор му дай още няколко министерства!Та той няма работа и по цял ден е в телевизиите за интервюта!

Случаен виц

Последни новини